Škubánky

Počet porcí: 4

tvrdý sýr   200
brambory   750 g
polohrubá mouka  
máslo  
sůl  

Oloupané a nakrájené brambory vaříme ve slané vodě bez kmínu do poloměkka asi čtvrt hodiny. Poté si hrnek vody odlijeme bokem a další část slijeme, aby brambory zůstaly ponořeny jen asi do poloviny.

Brambory zasypeme moukou, aby byly zakryté, přiklopíme a necháme na mírném ohni ještě asi čtvrt hodiny s moukou propařit.

Nakonec rozštoucháme směs co nejvíc dohladka a je-li moc hustá, doředíme odlitou vodou.

Škubánky odkrajujeme polévkovou lžící a podáváme posypané sýrem a zalité máslem. Případně místo sýra nasladko s mákem a cukrem.

 

Vloženo: 2020-01-19 21:19:45
Naposledy upraveno: 2020-01-19 21:19:45