Karbanátky

Počet porcí: 4

mleté maso míchané (vepřové a hovězí)   500 g
vejce   1 ks
ovesné vločky   100 g
cibule   1 ks
česnek   4 stroužky
majoránka  
pepř  
sůl  

Ovesné vločky s masem vložíme do mísy. Přidáme vejce, na drobno nakrájenou cibuli, utřený nebo prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl. Poté směs dobře promícháme a prohněteme rukama.

Z masové směsi formujeme karbanátky, které klademe na vymaštěný nebo pečicím papírem pokrytý plech. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny a přibližně v polovině doby pečení je otočíme, aby se z jedné strany příliš nepřipálily.

Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem, můžeme doplnit ještě trochou hořčice či nakrájené cibule.

 

Vloženo: 2012-12-01 21:26:03
Naposledy upraveno: 2023-12-10 20:48:53