Bramborový cizrnový guláš se seitanem

Počet porcí: 4

seitan   200g
brambory   400g
cizrna   200g
polohrubá mouka  
cibule   1 ks
rajčatový protlak   70 g
olej  
sladká paprika  
tymián  
saturejka  
chilli  
sůl  

Předem namočíme cizrnu alespoň na 12 hodin do vody, uvaříme ji do měkka a slijeme.

V jiném hrnci zpěníme na oleji na drobno nakrájenou cibuli. Když je hotová, zaprášíme ji moukou, kterou lehce osmahneme, a pak přisypáme ještě trochu sladké papriky. Tu však osmahneme jen krátce, aby nezhořkla. Poté vsypeme oloupané a nadrobno nakrájené brambory, zalijeme je vodou, osolíme, promícháme a vaříme.

Když jsou brambory měkké, případně i mírně rozvařené, vmícháme seitan nakrájený na kostičky a uvařenou cizrnu. Ochutíme rajským protlakem, trochou chilli, saturejkou a tymiánem, případně znovu sladkou paprikou a solí. Dobře promícháme a je-li guláš příliš řídký, zahustíme jej ještě trochou mouky. V tom případě jej ještě chvíli povaříme. Poté můžeme podávat.

 

Vloženo: 2012-10-07 21:11:07
Naposledy upraveno: 2014-04-07 20:45:50