Kakaové vločkové bochánky

Počet porcí: 20

hladká mouka   280 g
ovesné vločky (jemné)   120 g
máslo   200 g
olej   10 lžic
kakao  
kypřicí prášek do pečiva   1,5 lžičky
třtinový cukr   200 g

Změklé máslo smícháme s cukrem, utřeme do pěny a postupně vmícháváme olej. Poté přidáme všechny zbylé přísady a pořádně těsto proděláme.

Z těsta děláme malé bochánky, asi centimetr až dva velké, a klademe je na plech pokrytý pečicím papírem. Mezi bochánky necháme dostatečný prostor, protože při pečení mohou zvětšit svůj průměr až na dvojnásobek.

Pečeme na 170°C asi 8 minut. Dáváme si však pozor, abychom bochánky nespálili a vyndali je z trouby včas. Je totiž možné je připálit ještě snáze než jiné cukroví nejen kvůli jejich malé velikosti, ale i kvůli jejich tmavé barvě. Pokud je nevyndáme z trouby již o něco dříve, sundáme je ihned z plechu, abychom je nepřipálili.

 

Vloženo: 2012-12-09 22:31:08
Naposledy upraveno: 2014-04-07 20:54:02