Žemlovka

Počet porcí: 3

měkký tvaroh   250 g
mléko  
rohlíky   4 ks
jablka   4 ks
máslo  
skořice  
cukr  

Tvaroh rozděláme s trochou mléka, osladíme ho a ochutíme skořicí. Oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme je na tenké plátky nebo je na hrubo nastrouháme. Rohlíky také nakrájíme na ne příliš tlusté plátky.

Poté nakrájené plátky rohlíků namáčíme do oslazeného mléka a klademe je do máslem vymazané zapékací mísy. Pokud jsou příliš mokré, tak je před vložením do mísy ještě vymačkáme. Dále vrstvu rohlíků poklademe plátky jablek, případně na ni vsypeme vrstvu nastrouhaných jablek. Jako další vrstvu rozetřeme rozdělaný tvaroh a poté znovu poklademe vrstvou plátků rohlíků namočených v mléce. Posypeme skořicí a pečeme v troubě, dokud rohlíky nechytnou světle hnědou barvu.

 

Vloženo: 2013-01-26 22:40:45
Naposledy upraveno: 2014-04-07 20:48:36